đ-INA (2)

Posted: 6th siječanj 2019 by Vjetar in INA, povijest
Tags: , , ,
Kako je odletio Mađarić
(The Pre-Sequel)
 
Prije mog uspjeha, uštede od 60% na tenderu za mobilnu telefoniju u INA d.d. krenuo je malo žešći mobbing. Bio sam na projektu, i odjednom više nisam imao šta raditi danima. Mail je bio prazan, ništa se nije događalo. Sve dok… Sve dok kolega nije otišao po kavu i ostavio ekran otključan. Vidio sam mail projekta, sve se i dalje odvijalo, spominjalo se mene u tekstu maila, ali nitko se nije sjetio i meni poslati taj mail.
 
Stavili su me na “hlađenje“.
 
 
Naravno da mi se to nije dopalo i odlučio sam eskalirati svoj problem na slijedećeg direktora u vertikali. Taj nije imao vremena za mene, pa sam krenuo dalje uzbrdo po vertikali i završio u sastanku s tadašnjim tajnikom Uprave INA d.d. Borisom Štimcem.
 
Rekao sam mu kako me ne zanima da budem nova Vesna Balenović, ne zanimaju me igre koje vodi direktor sektora Informatike INE Miroslav Mađarić. Mainframe računala kupljena za masne pare prije par godina koja nisu ni uštekana u struju u sistem sali i slične igre. Zanima me samo da mi se dozvoli da radim svoj posao i za njega primam plaću.
 
Štimac me saslušao, uzeo telefon i kroz zube iscijedio samo tri riječi: “Daj mi Mancea !
 
Takav teleport ne postoji ni u Star Trek filmovima. Mance je bio u njegovom uredu u roku 15 sekundi. Ja sam samo rekao “Hvala, ovaj sastanak je za mene završen.”
 
Naravno da nisam stao na tome.
Ispričao sam tadašnjoj predsjednici sindikata INAŠ Maji Rilović priču o mainframeu koji u sistem sali glumi gljivu već godinama. Maja, ah… Maja se lupila po čelu i rekla: “Petre, nismo mi znali. Pa mi imamo Upravni sud s Mađarićem jer je radnicima skidao plaće, to nitko u INI nije radio. Hvala ti Petre.”
 
A onda, onda je ubrzo nakon toga došao dokaz koliko je zapravo Mađarić love zamračio prelaskom INA d.d sa T-Coma na VIP. 60%. Nije to baš malo.
 
VIP mu nisu oprostili… Tako se danas o Miroslavu Mađariću priča u INI.
 
Sve ostalo je povijest.