đ-INA

Posted: 4th siječanj 2019 by Vjetar in INA, povijest
Tags: , ,
Godina je bila neka davna, još sam bio zaposlenik u INA d.d. Istekao je ugovor od 2 godine za mobilnu telefoniju s VIPom i trebalo je odabrati novu ponudu. Mađari su shvatili da to puno košta kako god okrenu i odredili pravila igre. Bolju ponudu bira nezavisna konzultantska kuća na bazi toga što im prezentiraju opetareri.
 
 
I tako dođemo na sastanak moj šef i ja, dođe telekom sektor INE, i diša Informatike. I mole konzultanti pomoć Informatike jer eto imaju oni dostupnu listu poziva za cijelu INU za prethodnu godinu, ali ne znaju kaj bi s tim. I da li Informatika može pomoći. Oni su nešto probali u privatnom aranžmanu, imaju neki Java program ali to baš ne ide.
 
I kaže moj šef, nema problema, samo mi ne potpisujemo da smo odgovorni za rezultate koje daje naše informatičko rješenje.
 
Velim ja: “Željko, kad to treba bit gotovo?”

“Jučer Petre, jučer.”

I šta sad?

Neprospavana noć i ujutro je gotovo informatičko rješenje. Preznetiramo mi to njima – evo imate tu web aplikaciju, unesete osam tarifa i opcija T-Coma, osam tarifa i opcija VIP-a, to vam je prema specifikaciji koju ste tražili. Program prožvače sve pozive i nađe najbolju opciju.

I zamisli, tender opet dobije VIP kao bolji ponuđač. Ali je paket takav da je 2 godine od prvog tendera sve 60% jeftinije. 60%. I ukida se fiksna telefonija u INI, prelazi se na mobilnu jer je tako jeftinije.
 
Pa ti vidi…