Vragolasti Denis

Posted: 23rd rujan 2017 by Vjetar in povijest, rant
Tags: , , ,
Pinokio medijskih sloboda
(Kad naraste po-nos)
 
Godina je bila neka davna, rat je pustošio Domovinom Hrvatskom.

Na vlasti je bio Prvi Hrvatski Predsjednik Dotour Franjo Doberman, Tuđ-man. Mediji su ga titulirali kako god su znali, samo da potraje barem pola minute dok spiker izgovara titulu.

Novinare se prisluškivalo na svakom koraku, po direktivi, a dalekovidnicom, Katedralom Hrvatskog (zlo)Duha vladao je Tonči.

Zajebana vremena, ali bio je rat.
Koji nije proglašen doduše, nikad.
Ali bio je.

Nisam pobornik laži, uvijenih poluistina čak niti zataškavanja istine prešućivanjem očitog. Kao ni drogiranja javnosti mazanjem očiju. A toga je te godine bilo na pretek.

Ako još nisi dovoljno uplašen onim što se događa diljem Hrvatske, tu je svakodnevna doza “porcije u pola osam” u obliku Dnevnika 2 HTVa. Kad bi “emisija” konačno prestala, ljudi bi izlazili u kafiće, izbezumljeni od upijanja sadržaja koji istovremneno ispire mozak, budi nacionalne osjećaje, budi mržnju prema Srbima i zatupljuje udarcem u potiljak nesvjesnog.

Da se razumijemo, bilo je tu i drugih medija. Tjednik Globus je na velikom formatu išao u 170.000 primjeraka. Doduše uz zabranu reklamiranja na HRTu, izrečenu od samoga Boga Franjoua osobno. Globus je čak platio emitiranje reklama, ali uzalud. Božja volja je bila jača. Nema reklama na HTVu!

Imala je ta zabrana i nekog smisla, gledano s pozicije Boga osobno.

Globus je bio “antidržavni element, neprijatelj svega hrvatskog, radio je na destabilizaciji…”

Da? Destabilizaciji čega točno?
Ankica Lepej je to objasnila jednim potezom.

Nije joj trebalo 170.000 primjeraka tjedno, plaćenih novcem kojeg tada baš i nije bilo. I objasnila je kristalno jasno koga i što treba destabilizirati.

U jeku općeg kaosa, smireni duh Globusa, profesor Denis K. Baltazar je mislio. Mislio, mislio… I dosjetio se!

Davno plaćena reklama za Globus ipak će biti emitirana! Našao sam način!

Nazvao je HTV, Tončija osobno, i rekao svoje: Emitirajte reklamu za Globus, ili ćemo objaviti da ti je kćer u centru trgovine kokainom….

A Tonči…
Tonči je mrtav hladan, onako imotski razvučenim naglaskom, ledeno odvratio:

Pa, objavite….

Sve ostalo je povijest.